У вагітних через гормональні зміни змінюється поріг чутливості до солоного, солодкого та гіркого.
Щодо бажання солодкого – це один із гормональних ефектів прогестерону, рівень якого під час вагітності зростає. Але під час вагітності категорично заборонено зловживати солодощами, а от фрукти і овочі обовʼязкові під час усіх прийомів їжі та перекусів.
Яку ж користь приносять фрукти?
Персики – здатні справлятися з токсикозом і печією, а також позитивно впливають на діяльність травної системи;
Абрикоси – насичені дієвим антиоксидантом у вигляді бета-каротину, а також виключно важливими для здоровʼя вагітної і її плоду калієм і залізом;
Яблука – є багатим джерелом вітамінів, натурального пектину і мікроелементів. Ці фрукти сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, збільшують виділення шлункового соку, прибирають нудоту. У яблуках багато заліза, марганцю, магнію, фосфору і калію, які допомагають плоду розвиватися.
Сливи- сприяють звільненню організму від отрут і шкідливих солей, а також ефективно ліквідує запори, хоча при цьому не слід зловживати ними, щоб уникнути діареї і роздутого кишківника;
Груші – зміцнюють імунну та нервову системи, допомагаючи при цьому нівелювати нервозність, швидку стомлюваність і втрату апетиту;
Гранат- активізує діяльність шлунково-кишкового тракту, знищує патогенні мікроорганізми і оптимізуючи діяльність серцево-судинної системи.
Хурма і інжир – допомагають ліквідувати набряки і можливі запалення, а також насичувати організм майбутньої мами багатьма вітамінами і Йодом.
Смородина- нормалізує стіл, може використовуватися як засіб від проносу. Вона підвищує імунітет, очищає організм від токсичних речовин, покращує функцію серцево-судинної системи.
Банан- до його складу входить великий набір вітамінів (B1, B2, B3, B9, A, PP, С, Е), макро- і мікроелементів (кальцій, калій, натрій, магній, фосфор, мідь, залізо, цинк).
Харчуйтеся корисно і памʼятайте, здорова мама- здоровий малюк.
МЦ «Плюсмед» – нам довіряють найдорожче!