Трохи основи:
•шоколад вперше з’явився в Іспанії в 1500 роках;
•сировиною для виготовлення є подрібнені плоди шоколадного дерева (какао);
•какао-боби проходять складний шлях до прилавків магазинів через етапність виготовлення;
•в твердому вигляді шоколад навчились робити менше 200 років назад, раніше він мав вигляд напою та був доступним далеко не всім.
Ступінь користі визначається видом шоколаду, адже в залежності від складу його властивості змінюються.
Існує 4 основних види:
•чорний (гіркий);
•темний;
•молочний;
•білий.
Декілька слів про користь:
•гіркий багатий антиоксидантами;
•сприяє виробленню гормонів щастя і ендорфінів;
•корисний для кровотворення та серцево-судинної системи;
•знижує ризик інсульту на 17%;
•запобігає втраті пам’яті у літніх людей.
Поради для корисного вживання шоколаду:
•ідеальна доза для організму – 45 грам на тиждень (біля 4 квадратиків);
•чорний шоколад – найкорисніший, він містить більше 55% какао та невеликий вміст цукру;
•поверхня шоколаду повинна бути глянцевою без білого нальоту, а якісний шоколад при розламуванні повинен хрустіти і не кришитися, не липнути до зубів і не танути в руках;
•оптимальна температура зберігання +16 градусів;
•також шоколад можна наносити на тіло у вигляді маски чи обгортання – він живить та зволожує шкіру, з золотистим відтінком та неймовірним ароматом.
МЦ «Плюсмед» – нам довіряють найдорожче!